0

Zassenhaus Berlin Saltkvern Brunbeiset 12 cm

Zassenhaus Berlin Saltkvern Brunbeiset 12 cm

Flere visninger

Zassenhaus Berlin Saltkvern Brunbeiset 12 cm

Varekode: Z-020113

Bli den første som omtaler dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

Vanlig pris: kr 499,00

Special Price kr 439,12

Oversikt

En kvern i Zassenhaus’ mest populære serie Berlin med Zassenhaus’ nesten uslitelige keramiske kvernverk.


OM BERLIN


Berlin-kvernene har en klassisk, tidløs design som passer i de fleste kjøkken. De ser like fine ut på kjøkkenbordet som på kjøkkenbenken. Berlin-kvernene er laget for både salt og pepper, og er merket med S og P på toppen for å skille dem. De finnes i størrelsene 12 cm, 18 cm, 24 cm og 30 cm.


Alle Zassenhaus-kverner har et trinnløst, keramisk kvernverk, som gjør at du kan få ønsket størrelse avhengig av hva som skal krydres. Kvernverket har 25 års garanti.


BARE EN VANLIG KVERN – TIL DU PRØVER DEN.


Zassenhaus anses for å være en av verdens beste kvernprodusenter. I Sverige har krydderkvernene blitt svært populære i både restaurant- og hjemmekjøkken. En Zassenhaus-kvern er bare en vanlig kvern – til du prøver den. Det som virkelig utmerker seg med kvernen , er følelsen og den høye kvaliteten.  Kvernverket er hardere enn stål og nesten umulig å slite ut. Du kan til og med male grus i kvernen, selv om det ikke er noe vi anbefaler. Samtlige kverner har kvernverk med 25 års garanti.





De keramiske kvernverkene på Zassenhaus’ kverner er enkelt å justere etter hvor fin- eller grovmalt resultat du ønsker. I motsetning til mange andre kverner forblir innstillingen på plass uansett hvor mye man kverner. 


Det keramiske kvernverket herdes ved 1700 grader, og er dermed hardere og mer slitesterkt enn stål. Det eneste materialet som er sterkere enn keramikk, er diamant. I tillegg til hardheten har keramiske kvernverk flere andre fordeler, blant annet at de ikke ruster og at de tåler slitasje mye bedre enn stål.

Detaljer

Vedlikeholdsråd - KRYDDERKVERNER

Zassenhaus’ keramiske kvernverk er hardere enn stål, noe som gjør kvernen slitesterk. Hvis du tar vare på kvernen på riktig måte, holder den livet ut. I dette innlegget får du tips om hvordan du tar vare på pepper- eller saltkvernen fra Zassenhaus på beste måte.

Krydder med mykere konsistens, som grønn pepper og rosépepper, kan bli hengende igjen på det keramiske kvernverket, og da er det nyttig å kunne ta ut kvernverket for rengjøring. Filmen viser også hvordan du fyller på kvernen, demonterer den og hvordan du får den perfekte malingsgraden for krydderet. Med en velfungerende krydderkvern fra Zassenhaus er det bare å sette i gang og krydre hverdagen.

Påfylling – Skru av toppen, fjern den øvre delen av kvernen og fyll på med tørt krydder. Kryddersorter med mykere konsistens, som rosépepper og grønn pepper, kan brukes alene, men bland dem gjerne med tørrere kryddersorter som sort og hvit pepper. Da reduserer du risikoen for at kvernen tetter seg. Unngå også å bruke flaksalt, som er tettere og lettere setter seg fast i kvernverket. Sett den øvre delen tilbake og skru igjen toppen. Ikke skru for hardt, da dette kan gjøre malingen vanskeligere.

Bruk – Vri det trinnløse kvernverket til ønsket malingsgrad. Du kan velge fritt fra finmalt til grovmalt.

Unngå – Tørk av kvernen etter bruk. Hvis kvernen blir våt, kan lakken skades og treet sprekke. Tørk alltid av rundt kvernen også. Et godt tips er å prøve å unngå å male for nær damp, da dette fører til at krydder og salt tetter kvernverket, noe som i sin tur fører til at det blir vanskeligere å male. Hvis man da tar i, er det en risiko for at mutteren hopper over. Skulle kvernen tette seg, kan du se punktet «Demontering».

Rengjøring – Hell tørr, ukokt ris i kvernen og vri noen runder for å rense kvernverket for eventuelt fett fra krydderet. Tøm deretter ut risen.

Demontering – Tøm kvernen for krydder. Åpne kvernverket så mye som mulig og vri over sperren. Ved behov kan du bruke en butt kniv eller lignende for å løsne sperren ved å trykke den inn så kransen på kvernverket kan gå forbi. Fjern de ulike delene. Legg dem i rekkefølge slik at de er klare til montering. Dra deretter akselen gjennom kvernen.

Børst rent – Bruk en børste, pensel eller lignende til å børste rent de ulike delene. Monter kvernverket sammen på samme måte som det ble demontert. Fyll på ønsket krydder, og kvernen er klar til å male igjen.