SKU
112909-TU

Zwiesel 1872 karaffel The First caraffle 750ml

Special Price kr 769 Regular Price kr 1 099
Det er i første rekke to grunner til at vi dekanterer vin. Vi får vekk bunnfallet som har samlet seg i flasken under lagringen. I tillegg tilføres luft, og det kan ha stor innvirkning på smaken.

 

  • Høyde: 335 mm
  • Diameter: 153 mm
  • Volum: 750 ml
  • Artikkelnummer: 112909

Anbefales til: Unge og underutviklede viner har mest å tjene på dekantering. En ung vin kan oppleves litt trang og lukket rett fra flaske og behøver å "puste" litt og åpne seg for å vise større aromaspekter. 

Det er umulig å gi en fasit på hvilke viner som bør dekanteres, men som hovedregel kan man si at jo yngre vinen er, jo mer er det å tjene på dekantering. Unge viner med mye syre og tanniner bør dekanteres, og 1-3 timer kan gjøre underverker. Noen unge viner som er ment for lagring kan gjerne få så mye som 8-10 timer. Gode hvitviner trenger også lufting, mange tror det kun er et rødvinsfenomen.

Hverken syre eller tanniner reduseres med luft, men den totale balansen i smaks- og aromabildet blir bedre, slik at disse elementene blir mindre dominerende. 

Man bør være litt mer forsiktig ved dekantering av veldig gamle viner, men det er svært sjeldent at en god flaske ikke blir bedre med luft. Brede karafler er bra for viner som trenger mye luft, smale karafler er bedre for eldre viner med mye bunnfall, men som ikke trenger like mye luft.

Skriv en omtale
Du omtaler:Zwiesel 1872 karaffel The First caraffle 750ml
To Top