SKU
1028335

Mummi Minikrus 2019 sett, 6 stk

Special Price kr 483,12 Regular Price kr 549,00

Ilustrasjon: Tove Slotte
Form: Arabia Teema
Produksjonsland: Thailand
Størrelse: 3 cm
Tåler maskinvask

Klassikerkrusene krymper – minikrusene lanseres med motiv fra Mummidalens beboere Arabias første klassikerkrus (fra årene 1999-2002) krymper til minikrus og den første serien (6stk.) er av kjente og kjære figurer fra Mummidalen. På minikrusene vises Mummimamma, Mummipappa, Mummitrollet, Snorkfrøken, Lille My og Snusmumriken. Minikrusene er gjengivelser av klassikerkrusene i miniatyrformat. Ideen til klassikerkrusene ble til da man ønsket å presentere Mummidalens figurer på en nye måte. Keramiker Tove Slotte startet som designer for Arabias Mummiprodukter i 1989, og hennes første oppgave var å designe karakterene på produktene. Da hun gjorde dette tok hun utgangspunkt i konturene og ga bakgrunnen en farge som passet med karakteren og kolleksjonen. Fargen ga en ny dimensjon til figurene, ettersom de fleste av Tove Janssons originale tegninger er i svart-hvitt.
På de første klassikerkrusene ble figurene vist både forfra og bakfra. Slotte var tro mot Tove og Lars Janssons stil – varemerket for mummiseriene var nemlig et bilde av Mummitrollets framoverbøyde bakende. Samme bilde innleder, med et par unntak, alle tegnede mummiserier. Denne ideen ble også introdusert på det første kruset, og samtidig ble alle karakterene presentert forfra og bakfra.
Arabia fortsetter i dag å presentere Mummidalens figurer ettersom Tove Janssons mummifilosofi omfatter utallige figurer. De har alle blitt inspirert av Toves nærmeste venner og familie. Mummipappa og Mummimamma beskriver for eksempel Toves egne foreldre. Arabia har hvert år enten lansert nye figurer eller nye illustrasjoner av figurene. På det nyeste klassikerkruset vises Ninni, som ble kjent via novellen «Det usynlig barnet».
Minikrusene vil gi liv til mange av de ulike figurene i Mummihistoriene når krusene blir utgitt i serier med seks krus. Det er en flott gave til Mummivenner eller en mulighet til å samle klassikere i en ny, kompakt størrelse. Oppstart er høsten 2019.

Skriv en omtale
Du omtaler:Mummi Minikrus 2019 sett, 6 stk
To Top