Riedel karaffel Syrah
Denne karaffelen er laget spesielt for viner av druen syrah.
Høyde: 245 mm
Volum: 130 cl
MASKINPRODUSERT KARAFFEL
De fleste viner, både hvite og røde, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha en effekt, må vinen dekanteres, det vil si helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike årsaker. Unge viner må ha kontakt med oksygen for å utvikles. Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som bygger seg opp under lagringen.
En maskinprodusert karaffel fra Riedel bidrar ikke bare til å løfte aromaene i vinen. Det er også en svært elegant pyntegjenstand å sette frem på bordet og servere vinen av.
SLIK DEKANTERER DU
Start med å skjære folien rett under flaskens hals og tørk åpningen med en serviett. Trekk ut vinkorken og lukt på den, for å forsikre deg om at vinen ikke er ødelagt. Hell deretter noen dråper i en ren glasskaraffel og snurr vinen i karaffelen for å fjerne uønskede lukter (dette kalles å envinere). Med rolige bevegelser heller du deretter resten av vinen i karaffelen, uten at bunnfallet følger med og blandes med vinen.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KARAFLER Ikke la rengjøringen av karaffelen stoppe deg i å bruke den. De fleste viner har godt av å dekanteres, og når du serverer fra en karaffel, heves opplevelsen av vinen. Men karaffelen kan være vanskelig å vaske etterpå, derfor viser vi tre enkle måter å rengjøre karaffelen raskt og effektivt på.
• Skyll karaffelen med varmt vann med en gang etter bruk.
• Vask karaffelen med varmt vann, litt oppvaskmiddel og karaffelbørsten for å nå alle flatene.
• Riedels karaffelrengjører i form av små metallkuler kan med fordel brukes der karaffelbørsten ikke kommer til. Fyll karaffelen med varmt vann og oppvaskmiddel, hell i kulene og snurr rundt. Skyll av og la karaffelen lufttørke. For å unngå rust lar du metallkulene tørke på et stykke tørkepapir før du legger dem tilbake i esken.